Comarques del País Valencià

dilluns, 25 de desembre del 2017

Quatretondeta (El Comtat)



També conegut com Quatretondeta de la Serrella per estar el seu terme municipal escampat per la Vall de Seta i per aquella serra, en la qual es troben els cims de Penya l'Hedra (1.384 m) i Serrella (1.358 m), també s'hi troba la font de l'Espinal o el pou de neu de Pla de la Casa, entre altres paratges atractius; però el més conegut és el dels Frares, curioses formacions rocoses en forma d'agulles.


Població que l'any 1602 estava integrada per 40 famílies de moriscs. Pertanyé a l'almirall Roger de Llúria (1550-1605), a la família dels Cardona, marquesos de Guadalest, i als Palafox, marquesos d'Ariza. La seua església, annexa a la de Balones, assolí la independència el 1786. El 27 d'octubre de 1924 Quatretondeta va nomenar alcaldessa Matilde Pérez Mollà (1858-1936) i es convertia en el primer poble de tot l'estat espanyol en tenir una dona com a batllessa. En l'any 2016, el director i guionista de cine Pol Rodríguez va situar a Quatretondeta (El Comtat) l'acció de la pel·lícula homònima, que suposà, si més no un interessant recorregut turístic per les comarques interiors del sud.

Com a edificis d'interès destaquem:
  • Església de Santa Anna
  • Ermita de Santa Bàrbara



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada