dimarts, 21 de febrer del 2017

Benillup (El Comtat)


Benillup es troba al centre de la vall de Travadell, al peu de la Serra d'Almudaina, sota la Penya Redona, voltat pels barrancs de Caraita i del Sofre, que són afluents del riu Serpis o riu d'Alcoi. Hi ha bones ocasions per fer excursions i senderisme com ara: la font del Molí, la de Salines, el barranc de la Font Vella i el del Sofre.



La seua toponímia correspon a l’àrab i significa "fill del llop". La població té el seu origen en una antiga alqueria musulmana. Conquistada pels cristians a mitjans del segle XIII, va seguir sent lloc de moriscs amb un total de 37 famílies el 1609, moment de l’expulsió. Des de l'any 1574 l'església parroquial estigué annexa a la de Benimarfull. Va pertànyer a la família Fenollar en el segle XVII, i posteriorment el senyoriu fou possessió del comte de Ròtova.


L'economia és agrícola. S’hi produeixen cireres de la denominació d’origen "Montaña de Alicante".

El casc urbà és xicotet i molt bé conservat. L’única referència monumental que hi ha és l’església de la Mare de Déu del Rosari, edificada el segle XVI.

Les especialitats gastronòmiques autòctones es basen en el dolç: sopà, figues fregides i sequillos.


Més informació: i en Facebook


Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada