divendres, 8 de maig de 2015

La Pobla de Sant Miquel (El Racó d'Ademús)La Pobla de Sant Miquel és el poble més menut del País Valencià. Forma part del Parc natural del mateix nom, que té declarades sis microreserves de flora. Dins del parc hi ha sabines Albars, carrascars i la major població de teixos de les comarques centrals.

Al seu terme, força muntanyós, hi ha l'alt de las Barracas, també conegut com Calderón, que amb els seus 1.839 és el sostre del nostre territori, el Gavilán (1.747 m) i el Tortajada (1.541 m).
S'hi han trobat deixalles ibèriques a la loma de Valuenga, però la seua fundació és més moderna. Va pertànyer a la corona, tot i que l'orde de Montesa percebia alguns drets dels seus fruits. Posteriorment la seua jurisdicció passà a Miguel Rico. Carles III (1716-1788) atorgà privilegis per incrementar la seua exigua població. Durant les guerres carlistes hagué de patir atacs dels guerrillers.Monumentalment cal destacar:
 • L’església parroquial és del XVIII i dedicada a Sant Miquel Arcàngel.
 • L'ermita de la Puríssima
 • L'ermita de sant Roc amb curiós porxo y nau única.
 • Museu etnològic El Cubo format per u dels nou cups (en castellà, llengua parlada al municipi, cubos o lagares,) on es visita una col·lecció temàtica sobre el vi; i la Casa del cirugià-barber, que és la part dedicada als costums i oficis del poble.
Viu de l'agricultura, fonamentalment: cereals, raïm i hortalisses.2 comentaris:

 1. El parque natural de Puebla de San Miguel no afecta a ningun término municipal que no sea el de Puebla de San Miguel.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies per la seua informació, de què prenem nota.

   Elimina