dimarts, 30 d’agost del 2016

Canet d'En Berenguer (El Camp de Morvedre)

El topònim prové del llatí Cannetum, canyar, per l’abundància d’aquests que hi havia.

Jaume I (1208-1276) després de la conquesta va repoblar amb cristians i va donar aquesta alqueria musulmana als monjos del Puig, aquests van cedir-lo a un cavaller de Sogorb el qual li ho va vendre a Francesc Berenguer. Posteriorment foren les famílies Blanes, Jofre, Vallterra i Saavedra els que ostentaren successivament la titularitat senyorial. En el segle XVII, relata Escolano (1560-1619), estava emmurallat i fortament protegit per una de les cinc companyies que protegien la costa dels atacs pirates. En 1420 el notari saguntí Francesc Berenguer va vincular el senyoriu als seus descendents, condició en què romangué fins la desaparició dels senyorius a l'Estat espanyol.
Poble tradicionalment agrícola dedicat al conreu de la taronja ha convertit la seua platja en l’altre motor de l’economia local,.
Hi ha l’església de sant Pere apòstol. Barroca del segle XVIII i el Museu Etnològic instal·lat en una casa del segle XIX rehabilitada amb fins culturals.





Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada