dimarts, 27 de juny del 2017

Sant Miquel de les Salines (El Baix Segura)

La superfície municipal baixa des de la muntanya –Sant Miquel és el poble més elevat del Baix Segura– en un seguit de rambles, barrancs i pujols fins a la planura, coneguda com El Llano, on es troba el camp de les salines que és la zona de conreu.

Conserva restes iberes, romanes, i ha segut identificada suposadament amb l’antiga Nisdomia; però les primeres dades de poblament les trobem en 1599 quan comencen a proliferar les edificacions, aleshores dins del terme d’Oriola de la qual ciutat es va segregar en 1836 després de diversos períodes de segregació i nova annexió. El terratrèmol de 1829 va destruir-la quasi per complet. A les primeries del XIX el terme estava constituït a poques penes per les cases i carrers del poblat, però en 1955 s’amplià a les actuals fites.


L’economia ha descansat tradicionalment en una agricultura de secà: llegums i cereals, però des del 1955 té 296 Ha de regadiu amb aigües subministrades per la Canal de Riegos de Levante mercès al transvasament Tajo-Segura. Actualment la proximitat del mar ha propiciat un auge del sector turístic que ha transformat l’economia local i fins i tot ha posat el poble en l'ull de l'huracà de la corrupció urbanística.

L'església Sant Miquel arcàngel i la torre de Zahurdas, torre defensiva d’una antiga alqueria musulmana ,que avui es troba totalment derruïda són els seus edificis més sobreeixints.



Gaspatxos, arròs amb conill, arròs pijú i putxero amb pilotes juntament amb els ametllats, mantegades, toñas, pastes flores i relentes són els plats més estimats de la gastronomia local.



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada