dimecres, 7 de febrer del 2018

Beniflà (La Safor)


Situat en la marge dreta del riu Serpis, el terme és completament pla.

Antiga alqueria d'origen musulmà (Beni Aflah), el territori de la qual pertanyia al terme general del Rebollet. Després de la conquesta va mantenir la seua població musulmana fins l'expulsió dels moriscs el 1609, data en què tenia quelcom més de 100 habitants. Va pertànyer a la família dels Carroç i al ducat de Gandia. Fins finals del segle XVII estigué pràcticament deshabitada. Aleshores va iniciar una recuperació demogràfica que la va dur a assolir els 360 habitants en 1794. Quan, a principis, del XIX s'abandonà el conreu de la morera, la recessió econòmica que va suposar, feu minvar la població progressivament.


L’economia es basa en el sector serveis i l’agricultura en què destaca exclusivament en el conreu dels cítrics.

El poble, de reduïdes dimensions i forma allargada, forma conurbació amb Beniarjó, i els seus edificis més significatius són:
  • Església de sant Jaume Apòstol, aixecada sobre una mesquita en el segle XVI, ha estat restaurada en 1983 quan es descobrí l’antic mihrab.
  • Moli Nou. Restaurat i dedicat a l'hostaleria.
  • Llavador
  • Molí de la Farina. Segles XIV o XV.




Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada