dijous, 5 de juliol del 2018

Cerdà (La Costera)



Les dades existents sobre la història d'aquest xicotet municipi són escasses i es redueixen a una possible necròpolis romana les deixalles de la qual es trobaren al Torrent de Fenollet. Aquesta vila, a l'igual que d'altres pertanyents a la mateixa comarca, va prendre part en la guerra de les Germanies. Fou lloc de moriscs i va sofrir, per això, les conseqüències de l'expulsió dels mateixos, l'any 1609. Va pertànyer a la família Cerdà, de la qual pren el seu nom. La població es duplicà en la primera meitat del segle XIX però a partir d'aquella data la tendència ha estat sempre a la baixa.



Els únics edificis destacables són l'església de sant Antoni Abat, del segle XVII i el Palau del Marqués de Montortal, del mateix segle. També hi ha el llavaner municipal, de 1935, i uns quants retaules de ceràmica emmarcats amb motllures senzilles situats en algunes façanes.




Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada