diumenge, 11 de febrer del 2018

Sanet i els Negrals (La Marina Alta)



El menut terme s'integra en la subcomarca de la Rectoria, als peus de la serra Segaria. Hi destaca el paratge de La Magnòlia pel seu interès botànic, ja que hi ha una magnòlia centenària, que és l'arbre més gran de les comarques del Sud.

Sanet i Negrals són dos pobles d'origen musulmà separats per un barranc: Negrals fou un raval donat per Jaume I (1208-1276) el 1248 a Raimon de Villamair i adquirit en 1570 per Llorenç Merita; després l'expulsió morisca de 1609 quedaren deserts. Negrals fou repoblat per la família Pascual, gentilhomes d'Oliva mentre que Sanet pertanyia a la comanda de Santiago. En 1820 formaren un sol poble anomenat Unión Legal, però de nou s'escindiren en 1823 per a reunificar-se definitivament en 1834. En l'estiu de 2005 l'ajuntament va rebutjar el projecte de construcció de 1.600 habitatges i un camp de golf al terme municipal.


L'economia és basa en la citricultura.

Al poble cal visitar la plaça del Crist per la seua vista panoràmica i:
  • Església de santa Anna. De 1850, amb posteriors reformes i ampliacions.
  • Palau dels senyors de Merita, o de la Senyoria. Conserva una imatge del Crist de l'Agonia, del XVIII.



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada