dijous, 2 d’agost del 2018

Sant Antoni de Benaixeve (El Camp de Túria)



Nombroses urbanitzacions ocupen quasi tot el terme municipal; a banda del xicotet poble, Colinas de San Antonio, Cumbres de San Antonio i Montesano són considerats nuclis de població.

La història d'aquest municipi és molt recent ja què el seu origen és el poble de Benaixeve, en la comarca dels Serrans, que el 6 d'abril de 1932 va veure la seua acta de defunció en el decret que donava l'ordre de començament de les obres del pantà que porta el seu nom, el poble va desaparèixer sota les aigües i els seus habitants traslladats a terres de L'Horta (Paterna) i del Camp de Túria (La Pobla de Vallbona i Bétera) on, en les masies de Sant Antoni i Pla del Pou va instal·lar el ministeri el nou poble que romandria adscrit, des de l'11 de juliol de 1959, com a Entitat Local Menor dependent de Paterna, amb la denominació de San Antonio de Benagéver, fins el 8 d'abril de 1997 en què obté municipalitat pròpia i torna a canviar el seu topònim pel de San Antonio de Benagéber .



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada