dilluns, 25 de desembre del 2017

Quatretondeta (El Comtat)



També conegut com Quatretondeta de la Serrella per estar el seu terme municipal escampat per la Vall de Seta i per aquella serra, en la qual es troben els cims de Penya l'Hedra (1.384 m) i Serrella (1.358 m), també s'hi troba la font de l'Espinal o el pou de neu de Pla de la Casa, entre altres paratges atractius; però el més conegut és el dels Frares, curioses formacions rocoses en forma d'agulles.


Població que l'any 1602 estava integrada per 40 famílies de moriscs. Pertanyé a l'almirall Roger de Llúria (1550-1605), a la família dels Cardona, marquesos de Guadalest, i als Palafox, marquesos d'Ariza. La seua església, annexa a la de Balones, assolí la independència el 1786. El 27 d'octubre de 1924 Quatretondeta va nomenar alcaldessa Matilde Pérez Mollà (1858-1936) i es convertia en el primer poble de tot l'estat espanyol en tenir una dona com a batllessa. En l'any 2016, el director i guionista de cine Pol Rodríguez va situar a Quatretondeta (El Comtat) l'acció de la pel·lícula homònima, que suposà, si més no un interessant recorregut turístic per les comarques interiors del sud.

Com a edificis d'interès destaquem:
  • Església de Santa Anna
  • Ermita de Santa Bàrbara



Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada