divendres, 12 de gener del 2018

Sacanyet (L'Alt Palància)


Aquest municipi de parla castellana compta amb dos nuclis de població: Sacanyet i Canals.

Al seu terme municipal, situat en el vessant septentrional de la serra de Bellida (1.321 m), hi ha el cim de las Peñas del Diablo (1.471m), nombroses coves i avencs, com ara la Cova de la Murciénaga i la del Pueblo; les fonts de la Salada, la Carrasca, la Teja i Salinas i un bon nombre de geleres que s’utilitzaven per al comerç de la neu dels quals el més important és el de los Frailes.


Fins el segle XIX pertanyé a l’orde de Montesa; es va separar de Begís el 1842; l’aturada i el decreixement han caracteritzat l’evolució demogràfica des de finals del segle XVIII, sempre amb tendència a la baixa.

Les condicions del terreny, molt muntanyós, han dificultat el desenvolupament de l'agricultura; així, els camps conreats representen en la segona meitat del segle XX un percentatge molt xicotet respecte al total de terres; les principals produccions agràries durant els segles XVIII, XIX i XX han estat els cereals ––blat, ordi i civada.


Quant al patrimoni podem ressenyar:
  • Ajuntament.
  • Església de Santiago Apòstol. 
  • Església de Santa Bàrbara, a Canals.
  • Forn Morú
  • Font del Parc




Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada