dilluns, 30 de juliol del 2018

Riola (La Ribera Baixa)



El Xúquer depara uns paratges naturals de gran bellesa, dels quals destacarem l'Assut.

Documentalment apareix per primera vegada en el Llibre de Repartiment amb el nom d'Arriola; després, segons l'historiador Beuter (1490-1554), seria Giola¸ en 1276 Jaume I (1208-276) repartí entre Domenec de Vallobar i d'altres les alqueries d'Alcolecha i Riola, amb obligació de custodiar el castell.
Pere IV (1319-1387), el 1336 incorporà el lloc de Riola al castell i baronia de Corbera, en el qual municipi romangué fins el 1836, en què fou segregat i convertit en municipi independent. Durant quasi tot el segle XVI va pertànyer als ducs de Gandia; després s'incorporà a la Corona. A principis del segle XIX produïa arròs, blat, dacsa, raïm, fesols, fruites i hortalisses, i comptava a més a més amb un molí fariner i d'arròs, producte d'exportació.


L'economia es basa fonamentalment en l'agricultura de regadiu. Altres sectors econòmics importants són la construcció i la fusta.

La seua església, neoclàssica, està dedicada a santa Maria la Major, i fou bastida el 1735. També cal anomenar el Pont de Ferro, de 1905 i el Molí de Fora, segle XVI.



Més informació: País Valencià. Poble a poble, comarca a comarca i en Facebook

Avís: En aquest article hi ha imatges que han estat capturades a Internet. Preguem comuniquen qualsevol discrepància amb la seua publicació per a procedir a la immediata retirada de les mateixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada